Oksana Balyk Kirinčić

Zašto ove poduzetnice obožavaju Shopify?

Shopify-webshop-oksana-balyk

„Shopify je lider u eCommerce svijetu“

„Mislila sam da neću moći samostalno voditi webshop, ali uz Shopify sam vidjela koliko je to lako.“

„Uz Shopify sve mogu sama, u bilo koje doba noći i dana, ne ovisim o nikome!“

Ovo su samo neke od izjava poduzetnica koje su za svoje poslovanje i webshop odabrale platformu Shopify.

Ako se još niste susretali s ovom platformom, onda ono prvo što ću vam reći o njoj je: Shopify je tu zbog vas, za vas.

Velika većina dobrih stvari nastane iz realne potrebe i želje da se stvori nešto novo i inovativno. Tako je i Shopify nastao nakon što su dvojica prijatelja htjeli prodavati snowboarde online, no niti jedno rješenje u to vrijeme nije u potpunosti zadovoljavalo njihove potrebe.

Od tada pa do danas prošlo je više od 15 godina. Shopify je, prema zadnjoj statistici iz 2021. narastao do platforme koja zauzima 20% ukupnog udjela u korištenju eCommerce platformi s više od 1,7 milijuna registriranih trgovaca diljem svijeta. Not bad, ha?

O tome zašto je ova platforma br.1 za njihov biznis, pričala sam s poduzetnicama iz različitih niša. Što su mi otkrile o najvećem benefitu Shopify-a , kao all-in-one platforme za njihov biznis, čitamo u nastavku.

JEDNOSTAVAN ZA KORIŠTENJE

Monika Šoltić, brand La PIEL   

“Prednost Shopify-a je to što je ta platforma svjetski leader u eCommerce svijetu. Odličan support i super community, te super članci za učenje novih stvari.

Jako moderna platforma koja je ”ahead of time” i super za napredak. Lako ju je koristiti, što omogućuje veći fokus na samu prodaju i razvoj brenda.”

Rene Krasnić Velicki, brand Zlatarnice Karat

“Najveći benefit Shopify platforme je jednostavnost upotrebe. Od dodavanja novih proizvoda i kolekcija na shop do upravljanja narudžbama. Shopify je odličan izbor za manje poduzetnike koji tek ulaze u ecommerce world.”

Koji poduzetnik se ne bi volio skoncentrirati na razvoj i prodaju svojih proizvoda, bez gubljenja vremena i živaca na tehničke poteškoće prouzrokovane tehnologijom koju koristi pri radu?

To je upravo ono što Shopify izdvaja od ostalih platformi. Intuitivno i jednostavno sučelje, automatska responzivnost na svim uređajima prilikom kreiranja samog webshopa, integracija s vanjskim servisima u nekoliko klikova i još puno toga.

SNAŽAN COMMUNITY

Dunja Tadić, kreatorica i vlasnica branda Planner Boutique 

„Shopify koristim prvenstveno jer je jednostavan i sve mogu lako, brzo i samostalno napraviti. Omogućava mi izmjene i ažuriranje sadržaja i proizvoda čak i sa mobitela i imam potpunu kontrolu nad shopom u bilo koje doba. Ako je potrebno mogu kreirati kod za popust, dodati proizvod ili pregledati narudžbe “u hodu”.

Omjer cijene i onoga što sa Shopify-em dobivam je odličan. Postoji i puno tutorijala za sve što ne znam napraviti. I meni osobno jako važno, Shopify mi daje osjećaj da sam im važna kao korisnik, što putem raznih savjeta i članaka, što putem podrške koju imaju.

Njihov newsletter je recimo jedan od rijetkih za koje svaki put nađem i izdvojim vrijeme da ga pročitam.

Jednostavno volim Shopify 🙂 „

Baš kao što je i Dunja rekla, Shopify ulaže mnogo napora i resursa da stvori zajednicu. Zajednicu u kojoj se svaki njihov korisnik osjeća važnim. Na tjednoj bazi stvaraju koristan sadržaj koji podržava trgovce na svakoj razini u pokretanju i razvoju njihovog poslovanja. Imaju svoj podcast s kreatorima uspješnih svjetskih brandova, newsletter s korisnim savjetima itd.

Pošto sam službeni partner Shopify platforme, imam priliku prisustvovati live online eventima u kojima Shopify tim najavljuje i uvodi u razvoj raznih funkcionalnosti i mogućnosti na platformi. Imaju i svoj kanal za Shopify developere s raznim korisnim videima.

SVE POTREBNO NA JEDNOM MJESTU

Teodora Koprivica, osnivač i CEO branda Gramina – CBD ulje 

„Najveći benefit Shopify platforme je što skoro ceo svoj biznis imam na jednom mestu. Počevši od svake poružbine, sa kojima VEOMA JEDNOSTAVNO možeš upravljati, pa zatim čuva podatke svakog kupca.

Tu je mogućnost da ostavljaš svoj komentar za kupca, koji može videti tvoj tim. Potom, aplikacije koje je veoma jednostavno povezati sa svojim webshopom – email marketing, iskustva korisnika, subscriptions i još mnogo toga.

Prezadovoljna sam ovom platformom, pre otkrovenja Shopify sam imala 3 različite platforme i ovo je za sada najbolje na čemu sam ikad radila. Veoma jednostavno za korišćenje i nije potrebno da se ima neko iskustvo sa kodiranjem uopšte.“

NE TREBATE ZNANJE PROGRAMIRANJA 

Nastasja Colarić, kreatorica i vlasnica branda Nastja Jewellery

„Od svih benefita Shopify-a izdvojila bih onaj meni najvažniji, a to je što je jako jednostavan za korištenje i jedina platforma takvog tipa i ranga gdje možeš bez velikog znanja samo sa svojim trudom napravit super webshop. To je najbolje rješenje za sve poduzetnike koji si ne mogu priuštiti odmah na početku platit stručnjaka da im napravi webshop!“

Kako biste pokrenuli webshop na ovoj platformi, kao što je Nastja rekla, riječ programiranje vam i dalje može ostati nepoznanica. Niti jedan segment izrade od vas neće zahtijevati njezino poznavanje.

Nakon što napravite strategiju za webshop, isplanirate i pripremite sav potreban sadržaj, možete samouvjereno samostalno krenuti u izradu. Vjerojatno će vam na početku trebati malo više vremena, no jednom kada shvatite proces, sve postaje lakše.

SAMOSTALNO ODRŽAVANJE WEBSHOPA

Linda Lukežić, modna dizajnerica i vlasnica branda Lusso Couture

„Prije nego sam se susrela s Shopify platformom, mislila sam da neću ništa shvaćati po tom pitanju i da neću moći samostalno voditi i održavati webshop. Na kraju je bilo skroz suprotno – super mi je jer mi je sve nekako jednostavno, brzo skužim što gdje trebam napraviti!

Sretna sam što ima integraciju s payment gateway-em. Za razliku od Wixa sam kupcima mogla omogućiti plaćanje karticama na rate. Planiram uskoro istražiti mogućnosti newslettera i aktivirat ga.“

Kod open source platformi vam je potrebno mjesečno održavanje od strane programera kako bi webshop funkcionirao kao podmazan. To je zbog razno raznih updejtova i ostalih stvari koje neću ni spominjati, jer kod Shopify-a ih jednostavno nema.

Nećete morati misliti niti brinuti o tome, što i je jedan od razloga zašto plaćate mjesečni fee od 29 dolara (basic plan). Kod Shopify-a vam u admin sučelju nikada neće svijetliti nikakve crvene lampice zbog kojih se pogubite i čupate kosu na glavi, kao što se to dešava kod nekih drugih platformi kada pokušate samostalno održavati webshop.

Pored toga, Shopify ima jednu dokazanu nuspojavu – što ga više istražujete i upoznajete se s njim, to vam je sve više gušt otkrivati i mijenjati neke stvari samostalno. Uostalom, vidjet ćete o čemu pričam kada ga počnete koristiti.

Kada sumiramo odgovore i njima pribrojimo moje osobno mišljenje i iskustvo, možemo zaključiti da se glavne vrijednosti koje pruža Shopify platforma poklapaju s onima koje imaju naše žene poduzetnice, a to su:

  • Sloboda
  • Neovisnost i samostalnost
  • Autentičnost
  • Fokus na prioritete i stvari koje su doista važne

Ako su i vama ovo glavne poslovne vrijednosti i planirate prodavati online, svakako istražite Shopify kao platformu i primarni kanal vaše online prodaje.

Ukoliko želite stručno vodstvo od samog početka planiranja, kreiranja strategije za arhitekturu webshopa i izradu korak po korak na Shopify platformi – pogledajte na kakvim projektima razvoja webshopova inače radim. 

Ako tek krećeš na svoje poduzetničko putovanje, od srca ti preporučujem online program štrateškog brendiranja, uz koji ćeš dobiti kristalnu jasnoću po pitanju smjera svojeg poslovanja, niše, načina predstavljanja. Ovaj program predstavlja prvi korak u mentorskom programu s vlasnicama novih brendova, koje tek pozicioniramo na tržište.

Do tada, uživajte u istraživanju 🙂

Scroll to Top